Duoplank vloeren van Actie Vloeren

Wil jij graag zelf een mooie, nieuwe vloer leggen van goede kwaliteit? Overweeg dan eens de duoplank vloeren van Actie Vloeren. Wij willen graag het beste voor alle doe-het-zelvers die hun eigen vloer willen leggen. Daarom bieden wij vloeren van zeer goede kwaliteit aan, en dat voor een échte actieprijs! Ook een duoplank vloer leggen? Bestel hem vandaag bij Actie Vloeren!

Eigenschappen van de duoplank vloer

Een Duoplank vloer is een vloer die is opgebouwd uit twee delen. Daarom wordt een vloer van duoplanken ook wel een duovloer genoemd. De toplaag is vaak van eikenhout gemaakt en de onderlaag van berken multiplex. Dit wil ook wel eens per soort duoplank verschillen.

Het hebben van een Duoplank vloer heeft best veel voordelen. Voor ons is een van de belangrijkste voordelen dat de duoplank vloer makkelijk te leggen is. Zeker voor beginnende doe-het-zelvers is dit een groot pluspunt. Daarnaast is de vloer in veel verschillende diktes en breedtes verkrijgbaar, is hij geschikt in combinatie met vloerverwarming, kan het zowel verlijmd als zwevend geplaatst worden en heeft hij een geminimaliseerde werking. Ook is deze vloer erg stabiel bij de juiste luchtvochtigheid.

Duoplank

Hoe leg je zelf een Duoplank vloer?

Een Duoplank vloer zet vele mate minder uit dan een houten vloer. Je kunt daarom zelf kiezen of je de vloer zwevend of verlijmd legt. Zwevend leggen wordt vaak gezien als de makkelijkere manier. Met deze manier van leggen kun je de vloer ook makkelijker meenemen (als je bijvoorbeeld gaat verhuizen) en weer opnieuw leggen. Het nadeel van zwevend leggen is echter dat je kans hebt op kraken en naadjes.

Je kunt ook kiezen voor het verlijmd leggen van Duoplank vloeren. De meeste mensen laten dit doen door een professional, maar wanneer je veel ervaring hebt kun je het ook zelf proberen. De duoplank vloer wordt bij deze manier van leggen aan de ondervloer vastgelijmd. De kans op kraakgeluiden en naadjes zijn dan erg klein. Hij is zo wel lastig verwijderen, en dus moeilijker mee te nemen naar een nieuwe woning. Daarnaast is een verlijmde vloer leggen ook een stukje duurder dan de zwevende variant.

Gereedschappen en meer vloeren bij Actie Vloeren

Voor alle soorten vloeren, gereedschappen en afwerkmateriaal ben je bij Actie Vloeren aan het juiste adres, en dat voor een scherpe prijs. Een grotere vloeren aanbieding ga je niet vinden! Bij ons shop je een uitgebreid assortiment vloeren, zoals PVC, laminaat, speciaal antislip laminaat, lamelparket, ondervloeren, planchettes en gietvloeren in Utrecht. Vind je het moeilijk om een keuze te maken of heb je een vraag over een product? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag!